divendres, 10 de març de 2017

Robòtica a Cicle Mitjà

Durant la setmana passada, els grups de tercer van trobar-se de nou amb uns vells amics: els LEGO WEDO.

L'any passat, els alumnes ja van conèixer aquests petits robots, ja que van tenir l'oportunitat de construïr-los i comprovar-ne el funcionament i les aplicacions, molt des del punt de vista de Cicle Inicial.

Ara ja els tenim a Cicle Mitjà i hem volgut fer un pas endavant: El Coordinador d'informàtica, l'Albert Torras, amb la col·laboració del nostre practicant d'informàtica, en Jorge, van presentar als nens els robots ja muntats i en van explicar el funcionament des del punt de vista del programa que gestiona els moviments del robot: l'SCRATCH.

Aquesta petita presentació del programa va servir per presentar-los no només el funcionament del programari sinó també una possibilitat ja d'entendre el sistema d'instruccions que utilitza.

La setmana vinent, tindrà lloc la segona part d'aquest projecte, ja que hauran de tornar a reconstruir el robot i comprovar si les instruccions són les correctes per tal que el robot torni a funcionar.

La proposta educativa té com a objectiu anar ampliant coneixements de robòtica, des del punt inicial de muntar un robot fins al coneixement i utilització de l'SCRATCH per a programar robots.


Aquesta activitat forma part del Pla TAC de l'escola i val a dir que durant els propers anys s'anirà ampliant amb noves activitats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per la teva col·laboració i participació al bloc!